Ervaringen

In een evaluatieformulier vraag ik mijn cliënten of zij een omschrijving kunnen geven over hoe zij de therapie van RelAxCo hebben ervaren en of ik dit anoniem mag plaatsen op mijn website.


Een paar ervaringen van cliënten:
“Ik ben al meer dan 50 jaar astmapatiënt en hiernaast was ik zo dom om ook nog eens een behoorlijk heftig rookverleden op mijn naam te schrijven. Dit beide resulteerde in de maand juli 2014 tot een absoluut dieptepunt met een Ventolin gebruik van soms meer dan 6 keer per dag, een gemeten longfunctie van onder de 30 (op een schaal van 0 tot 100) en een hele slechte fysieke conditie (kon nauwelijks een trap oplopen).   

Op 27 juli 2014 ben ik met jou aan de Buteyko Methode begonnen met een eerste CP van 7 en na strikt naleven van een oefenprogramma van 3 keer per dag een half uur oefeningen doen, logen de resultaten er na 13 weken niet om. Mijn CP waarde hadden we naar een waarde gewerkt van rond de 35. Mijn longfunctie werd hierna gemeten boven de 40 (een toename van bijna 50%) en mijn Ventolin gebruik reduceerde naar 2 keer per dag (een reducering van bijna 70%).

De resultaten gaven mij zelfvertrouwen en ik ben door jouw ademadvies en Counselling naast Buteyko rustig aan begonnen met sporten. Ik bouwde in de daaropvolgende 3 maanden conditie op en liet mijn CP stabiliseren tussen de 35 en 40.

Op 20 februari 2015 (iets meer dan een half jaar na aanvang) heb ik weer een longfunctie laten meten en die kwam uit boven de 60 (weer een toename van 50%).

Nu, op 30 april zwem ik gemakkelijk 40 baantjes binnen 3 kwartier, ga ik gemakkelijk 50 km fietsen en gebruik ik sporadisch nog maar mijn Ventolin.

Het is waar; je moet het zelf doen maar zonder jouw Buteyko Methode en Counselling had ik nooit geweten hoe.

ONMEETBAAR BEDANKT HIERVOOR!!!”"Zeker aan te raden, te ervaren wat het met je doet. Het heeft mij zeker geholpen beter om te leren gaan met mijn ademhaling, en de bijkomstigheid nog van de klachten af te komen. Waarvoor dank.""Voordat ik bij jou kwam, had ik een hoge ademhaling, was snel angstig, vaak vermoeid. Na ongeveer 2 maanden intensief oefeningen doen, merkte ik gewoon dat ik steeds vooruitging. De ademhaling heb ik weer onder controle en bij angstige momenten die ik vroeger had, heb ik nu geen last meer. Ik vergeet zelfs de ademhalingsoefeningen te doen omdat de spanning weg is. Ook de vermoeidheid heb ik niet meer (of moet een avondje doorgezakt zijn ;-)""Had mijn ademhaling binnen korte tijd weer onder controle. Ik begrijp nu het effect van stress op mijn ademhaling.""Je hebt me goed geholpen en ik merkte al snel verbetering. De oefeningen waren rustgevend en kan ik op elk moment van de dag toepassen wanneer nodig."“Ik heb je begeleiding als prettig ervaren. Mijn migraine is verminderd en mijn ademhaling is rustiger. Mijn chronisch verstopte neus is verdwenen en ik gebruik geen neusspray meer.”“Je liet me op een andere, verrassende manier naar je klachten kijken”."Je hebt mijmij vertrouwen gegeven: geen angst meer om benauwd te worden. Ik weet nu wat ik moet doen!"“Ik heb je behandelingen in ieder geval als heel gezellig ervaren!!! Het heeft me bewust gemaakt hoe vaak ik zwaar en diep ademhaalde. Ik kan nu veel beter omgaan met benauwdheid en ben er niet meer bang voor.”"Bedankt voor alles! Ik heb, sinds ik bij jou ben geweest, veel meer rust en ben niet meer gestresst. Ik kan alles makkelijker van me afzetten, zaken niet meer zo persoonlijk opvatten en rust en ontspanning bewaren. Ook heb ik meer zelfvertrouwen waardoor ik lastige gesprekken gemakkelijker inga.""Ik zit veel lekkerder in mijn vel en kan ik mijn "piekermodus" stopzetten als ik dat wil.""Bedankt voor de lessen in "het op een andere manier kijken naar mezelf en anderen, waardoor ik beter kan communiceren in lastige situaties.""Geen paniekaanvallen meer, dankzij jouw kijk op het ontstaan ervan en ze te hanteren.""Mijn woede-aanvallen zijn beter te beheersen. Ik ben een rustiger mens geworden.""Na Corona bij jou geweest en jouw "lessen" hebben mij weer op de rit gekregen.""Wat fijn om te merken, dat ik steeds meer lucht krijg.""De techniek op zich zal ik nooit vergeten. Tijdens klimpartijen bv veel trappen, zet ik de oefening meteen in. Ik wordt niet meer geplaagd door verstopte holtes.""Ik zit weer super lekker in mijn vel!""Wat fijn dat je mij de Pomodorotechniek hebt uitgelegd. Ik pas deze toe en het werkt fantastisch!""Van 6 pufjes naar slechts 1 in zo'n korte tijd! Nu dat laatste pufje nog wegwerken....""Jouw uitleg over hoe de ademhaling reageert op stress en omgekeerd, heeft mij zoveel inzicht gegeven!""Het gaat nu heel goed met mij, maar mocht het weer verkeerd gaan, dan weet ik je te vinden."


Bel of mail voor  meer informatie of voor een intake:

 

024-3482345


info@relaxco.nl


Praktijk aan huis:
Terracottastraat 63
6515 DD Nijmegen